Ur med læderrem

De mest klassiske ure gennem tiden er naturligvis ure med læderrem som passer både til mere festlige lejligheder og til hverdag. Ure med læderrem er populære både hos mænd og kvinder og findes i alle prisklasser, kvaliteter og stilarter.

I en tid hvor mobiltelefonen fylder meget i vores hverdag, skulle man måske tro, at uret ikke længere har sin berettigelse, men det er ikke tilfældet. Faktisk er uret mere populær end nogen sinde, og flere, både mænd og kvinder, går med ur til dagligt. Hovedsageligt fordi, at det ser smart ud, men også fordi at det er blevet lidt af et statussymbol for mange. Et flot ur kan sagtens erstatte et smykke.

Viser 1–48 af 118 resultater

Herreure med læderrem
Et herreur er nok det tætteste man kommer på et smykke, som alle mænd har lyst til at have på, uden at det bliver for feminint. Ønsker du at sætte personlighed på dit outfit, er det nemt med et ur. Og det, at herreuret også har et praktisk formål, er noget som tiltaler mænd. Et enkelt og stilrent herreur, vil få dig til at fremstå selvsikker, stilbevidst og knivskarp, og samtidig fremhæve resten af din påklædning. Den moderne mand i dag har et lækkert ur om håndleddet, og gerne et ur med læderrem, som har en helt gratis fordel, den bliver nemlig smukkere og smukkere med tiden, når den får lidt patina. En læderrem komplimenterer ure i både jordfarver og ure i mere enkelte og stilsikre farvekombinationen som sort og guld og mørke maskuline farver, utrolig godt. Det formelle look blødes op med en urrem i læder og et mere casual ur får klasse og stil, hvis det bæres med en kraftig læderrem.

 

 

Hvilken funktion har et herreur
I dag er et herreur blevet mindre nødvendig til at vise tiden, fordi vi i stedet bruger mobilen, når vi skal se, hvad klokken er. I stedet er uret blevet en accessory, der signalerer livsstil og image.  Og mange ure rummer en lang række funktioner som apps, GPS og kompas og lignende. Uret har derfor ofte også et show-off formål, da det ligefrem kan være et statussymbol, hvis det er et dyrt mærkevarerur eller et ur med mange specielle features. Og det forhold kvinder har til sko, har mange mænd til ure – de kan ikke få for mange.

Urtyper
Når du skal købe et nyt herreur, bør du tænke over hvilken type ur du er på udkig efter. Det vil sige at du skal tænke over, hvilken livsstil og hvornår uret skal anvendes. Om det skal være et alsidigt ur eller et mere specialiseret ur f.eks. til sport, eller om det er et ur, der skal bruges til job eller kun til fest. Du bør også overveje, om det skal være et billigt ur (evt. et ur på tilbud) eller et eksklusivt ur f.eks. et ægte guldur.  Ure til mænd kan deles op i følgende kategorier:

Klassisk
Klassiske ure til mænd er ofte både stilrene og enkle. Det er ure med få eller slet ingen detaljer, og helt rene linjer. Det er ofte med en urkasse i en farvekombination af sort og guld med en sort læderrem, guld urskive og guld lænke eller sølv urskive med stållænke. Et sølv ur til mænd er en sikker klassiker, som både er stilfuld og tidløs, og som passer til både unge og mere modne mænd. Det vil fuldende ethvert look enten du vælger et med stål rem eller et med en læderrem i en klassisk farve som brun eller sort.

Fashion/ekstravagant

Et godt eksempel på et fashion ur er et herre guld ur. Det tiltrækker andre menneskers opmærksomhed  og sætter focus på den mand, der går med uret. Et fashion ur kan også være et ekstravagant ur. Det kan f.eks. være et ur med en stor urskive og i et modigt og farverigt design. Sådanne ure har ofte også en vis tyngde, så man kan mærke at man har et ur på.

Sporty
Et sportsur til mænd er i den mere afslappede afdeling. Dog er der masser af maskulinitet over et herre sportsur. Det er et både holdbart og robust ur, der skal kunne holde til en aktiv hverdag, og da det ofte også bruges udenfor er mange også både vandtætte og vandafvisende (ATM). For at uret kan bruges til svømning og andre aktiviteter på vandet skal ATM være på mindst 5. Sportsure er ofte udstyret med timer og andre målefunktioner, som pulsmåler og måling af søvnrytme m.m. Et sportsur med timer er selvfølgelig et must for dig, som ønsker at forbedre dine fysiske præstationer, hvad enten det er på løber- eller cykleturen.  Sportsure er ofte med gummi- eller stofremme, fordi de både er mere fleksible og holdbare end f.eks. stålremme.

Dameure med læderrem

Der er noget både stilfuldt og elegant ved et dameur, uanset om det er et meget feminint ur eller et mere strømlinet og maskulint ur, der går godt i spænd med tidens trends. Man kan sige, at et ur er kvindens vigtigste smykke, og kvinder har måske større tilbøjelighed til at have et ur til enhver lejlighed, om det er til festkjolen, arbejde/hverdag, sport eller til sommertøjet.  Og det mest klassiske tilbehør gennem tiden er da også ure med læderrem. Sådan et ur, passer både til hverdag og mere festlige lejligheder.

Funktion
Et dameur er ofte mere end det at vise hvad klokken er. Et lækkert dameur fungerer lige så meget som et smykke, der pryder håndleddet. Udvalget af ure til kvinder er stort. De findes som billige og dyre ure til kvinder, som store og små dameure, dameure med tal og digitale ure til kvinder. Kort sagt der er et ur, der opfylder dine behov og passer til netop din smag og dine præferencer, et ur til alle aldersgrupper, stilarter og anledninger.

Forskellige ur typer
Når du skal købe et nyt dameur med eller uden læderrem, bør du som minimum overveje, om uret skal bruges til hverdag/job, fest, eller om det skal være et billigt ur (et ur til kvinder på tilbud) eller et eksklusivt ægte guldur.  En anden ting du bør overveje, er hvilken tøj- og livsstil uret skal passe til. Her kan det være en god ide at kigge på de forskellige urtyper. Kvindeure kan inddeles i følgende kategorier:

Casual kvindeure

Disse ure til damer har en lidt bredere urskive, der er nem at aflæse. Ofte har de en læderrem, og er beregnet til at have på i dagligdagen sammen med hverdagstøj.

Dress ure

Det er ure som bæres sammen med kjoler, og er beregnet til eksklusive eller business arrangementer. Urene er ofte besat med sten (ægte eller uægte), eller har andre detaljer, der får dem til at skille sig ud og mere fungere som et smykke. Dameure af denne type har ofte smukke læder- eller metalremme.

Fashion ure
Urene i denne kategori er ligeledes dameure, der skiller sig ud med specielle detaljer. Ur kassen er ofte iøjnefaldende, og kan være en integreret del af remmen f.eks. i form af et armbånd.

Sportsure til kvinder
Et sports ur er lavet til udendørs brug. Det er solidt, robust og kan tåle stød. Nogle sportsure til damer er også vandtætte eller vandafvisende, og indeholder funktioner som timer og andre målefunktioner, således at de kan bruges på både løbe- og cykelturen. Remmen er oftest fremstillet af gummi eller stof.

Hvilket materiale skal uret været fremstillet af?
Uanset om du skal købe et nyt dame- eller herreur kan det være svært at vælge, hvilket materiale uret skal være fremstillet af, derfor kan det være en god ide, at tænke over følgende:

  • Hvilken teint har jeg?
  • Hvilken farve passe godt til mig?
  • Til hvilket formål skal uret anvendes?

Mange urkasser er lavet af metal, men hvis du er på udkig efter et mere elegant look, bør du gå efter rosé, guld eller sølvure.

Urglas
Typerne af urglas varierer typisk efter prisklasse. Når man taler om ure til kvinder og mænd er de mest almindelige typer af urglas safir, mineral, plexiglas eller plastik. På de billige ure til både damer og herrer vil urskiven typisk bestå af plastik. Plastik revner dog nemmere og få lettere ridser.

Urkasse
I takt med moden kan urkassen være helt op til 60 mm. i bredden. Dog er en typisk urkasse på et dameur 34 mm i bredden. Er du ikke bange for at skille dig ud fra mængden skal du måske vælge en af de store urkasser. Så andre ligger mærke til dit ur. Er du den lidt mere klassiske type, er du nok mere til et dameur med en mindre urkasser.  Din højde spiller også ind på valg af urkasse og rem. Høje kvinder bør vælge en stor urkasse og en bred rem, og spinkle kvinder med smalle håndled, bør vælge mindre urkasser med standard rembredde.

For herreure gælder, at størrelsen på urkassen ofte ligger på 40-42 mm. i bredden.  Men en høj og muskuløs mand bør vælge en urkasse med en diameter på 43 mm eller mere, da et ur med en lille urkasse vil få håndleddet  til at se unaturligt stort ud. En spinkel mand, der ikke er så høj bør vælge en urkasse på max. 39 mm. i bredden ellers kan uret nemt komme til at virke klodset.

Flere muligheder med læderremme til herre- og dameure
Læderremme til ure fås i mange forskellige varianter der passer til moden og diverse stilarter. Selve læderremmen fremstilles i forskellige skindtyper, som krokodille, kalv eller rokke. Et armbåndsur, til både herre og damer, med læderrem passer til de fleste lejligheder og enhver tøjstil. Både dame- og herreure fås med udskiftelige remme. Det giver en lang række muligheder til dig, der ønsker at bruge dit armbåndsur som smykke og blikfang.  Både dame og herreure med viser og med digitalt display tager sig godt ud med en læderrem. Og er du blevet træt af din metalrem, kan du udskifte den til en læderrem, og på den måde for ganske få penge, give dit gamle ur et helt nyt udtryk. Det er ligegyldigt, om det er et vintage-ur eller et helt nyt ur, et billigt ur eller et eksklusivt ur.  Ønsker du at dit ur skal have et helt nyt look kan du nemt og billigt udskifte læderremmen på dit armbåndsur. Har du flere remme at skifte med, kan du ligeledes tilpasse uret til din garderobe og fremstå knivskarpt til enhver lejlighed.  Det er kun din fantasi, der sætter grænserne.